Sirsniņcepumi. Mīlestības svētkos iepriecinās kā lielus, tā mazus!

Pašu gatavoti cepumi, gardi un skaisti, kas pasniegti ar tēju, kafiju vai pienu, Valentīndienā mājās dažkārt spēj ienest pat vairāk prieka un aizkustinājuma nekā greznas vakariņas vai dārgas dāvanas.
Skaisti un gardi cepumi Valentīndienai un citiem mīļiem brīžiem.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Skaisti un gardi cepumi Valentīndienai un citiem mīļiem brīžiem.

“Lai noķertu Valentīndienas un mīlestības sajūtu, aicini mājiniekus iesaistīties kopīgā sirsniņcepumu gatavošanā!” rosina “Rimi Bērniem” eksperte, trīs bērnu mamma Inga Akmentiņa-Smildziņa.


Sastāvdaļas:
120g mīksta sviesta
60g pūdercukura 
1 ola
210g miltu
Šķipsna sāls
Pildījumam ievārījums pēc izvēles
Piparkūku formiņas

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Sakuļ sviestu ar pūdercukuru. 
  2. Pievieno olu, masu sakuļ. 
  3. Iecilā miltus, veidojot biezu mīklu. 
  4. Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  5. Mīklu izrullē. Ar apļveida formiņu veido cepumu pamatnes un to vidū ieliek piciņu ievārījuma.
  6. Ar to pašu apļveida formiņu mīklā veido cepuma virsējo kārtu, kurai vidū izspiež sirsniņveida caurumu.
  7. Cepuma virsējo kārto liek uz cepuma pamatnes tā, lai ievārījums aizpilda sirsniņas formu.
  8. Liek cepties 185 grādu temperatūrā aptuveni 8 minūtes (līdz cepumi kļūst zeltaini brūni). 
  9. Cepumus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Saistītie raksti