Sirsniņcepumi. Mīlestības svētkos iepriecinās kā lielus, tā mazus!
Pašu gatavoti cepumi, gardi un skaisti, kas pasniegti ar tēju, kafiju vai pienu, Valentīndienā mājās dažkārt spēj ienest pat vairāk prieka un aizkustinājuma nekā greznas vakariņas vai dārgas dāvanas.
“Lai noķertu Valentīndienas un mīlestības sajūtu, aicini mājiniekus iesaistīties kopīgā sirsniņcepumu gatavošanā!” rosina “Rimi Bērniem” eksperte, trīs bērnu mamma Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Sastāvdaļas:
120g mīksta sviesta
60g pūdercukura
1 ola
210g miltu
Šķipsna sāls
Pildījumam ievārījums pēc izvēles
Piparkūku formiņas
Gatavošana
- Sakuļ sviestu ar pūdercukuru.
- Pievieno olu, masu sakuļ.
- Iecilā miltus, veidojot biezu mīklu.
- Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
- Mīklu izrullē. Ar apļveida formiņu veido cepumu pamatnes un to vidū ieliek piciņu ievārījuma.
- Ar to pašu apļveida formiņu mīklā veido cepuma virsējo kārtu, kurai vidū izspiež sirsniņveida caurumu.
- Cepuma virsējo kārto liek uz cepuma pamatnes tā, lai ievārījums aizpilda sirsniņas formu.
- Liek cepties 185 grādu temperatūrā aptuveni 8 minūtes (līdz cepumi kļūst zeltaini brūni).
- Cepumus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.