Gardās ābolmaizītes – izmēģini jaunā trenda recepti!
Grozies, kā gribi, bet mīlestībai tik tiešām tīk “iet” caur vēderu. Tāpēc, ja trūkst ideju, kā ar darbiem iepriecināt sev mīļos cilvēkus, var pagatavot ko tādu, kas iepriekš nav redzēts / baudīts. Piemēram, šīs ābolmaizītes izskatās efektīgi un vienlaikus ir viegli pagatavojamas.
Recepti izmēģināja un iesaka vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja, “Rimi Bērniem” eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Sastāvdaļas:
- āboli,
- saldēta kārtainā mīkla bez rauga,
- ola,
- brūnais cukurs un kanēlis.
Gatavo:
- Ābolus jāsagriež ripās, jānomizo un jāizņem serdi tā, lai ripai veidojas caurums.
- Mīklu jāsagriež garās strēmelēs un ar tām jāaptin ābolu ripas.
- Jāpārziež ar sakultu olu, jāpārkaisa ar cukuru un kanēli, un jācep 185 grādu temperatūrā aptuveni 12 minūtes (lai izskatās zeltaini brūnas).