Šokolādes kūka ar vafeļu pamatni
Šī ir krēmīga, garšās bagātīga šokolādes siera kūka, kas īsti piemērota svētku reizēm.

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Svētkos šo šokolādes kūku dekorējam ar kausētu šokolādi un svaigām, veselām zemenēm. Ja to uzcepu ikdienas priekam, tad ēdam bez dekoriem.
Sastāvdaļas:
250 g melnās šokolādes
1000 g krēmsiera
170 ml skābā krējuma
200 g cukura
4 olas
1 tējk. vaniļas esences vai 1 pac. vaniļas cukura
1 ēdk. kakao pulvera
200 g šokolādes vafeļu
Gatavošana:
- Pamatam: sasmalcini vafeles un izklāj ar tām kūkas pamatni, Cep aptuveni 10 minūtes 180 grādu temperatūrā.
- Izkausē šokolādi, pievienojot pusi no cukura daudzuma.
- Krēmsieru sakuļ viendabīgā masā ar otru daļu cukura, pievieno vaniļu un olas; masu rūpīgi sakuļ.
- Skābajā krējumā iejauc kakao pulveri. Piejauc to krēmsiera masai. Pievieno arī izkausēto šokolādi.
- Masu ielej pannā un cep apmēram vienu stundu 180 grādu temperatūrā. Atdzesē pannā.
Būtiski – šai kūkai jābūt krēmīgai, jāraugās, lai tā netiek pārcepta. Tāpēc pirms siera kūku cepšanas ir vērts pārlasīt šos ieteikumus Kā izcept perfektu siera kūku.