Piena kēksiņi. Īpaši iepriecinās tos, kas šobrīd slimo pa māju
Šoziem klejojošie vīrusi ieceļojuši arī mūsu mājās. Mazā meita paziņoja, ka viņai nav apetītes, taču gribētu tos piena mafinus, ko cepām citudien. Pati arī atrotīja piedurknes un ķērās pie darba – šo kēksiņu pagatavošana nav ne darba, ne laika ietilpīga.
Šo mafinu recepti var variēt pēc saviem ieskatiem, piemēram, izmantot brūno cukuru, izmantot nevis baltos miltus, bet gan auzu, mandeļu vai citus miltus. Tāpat var pievienot ogas vai, piemēram, rīvētus ābolus.
Sastāvdaļas
2 olas
1 glāze piena
1 glāze miltu
150 g sviesta
150 g cukura
1 tējk. cepamā pulvera
Šķipsna sāls
Gatavošana:
- Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno pienu.
- Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno olu un piena masu.
- Pievieno miltus, kam piejaukts cepamais pulveris un šķipsa sāls. Mīklu sakuļ. Tai jābūt bieza krējuma konsistencē; ja šķiet, ka pietrūkst miltu, tos pievieno pēc vajadzības.
- Mīklu pilda kēksiņu formās un cep aptuveni 15 minūtes 180 grādu temperatūrā.