Biezpiena sacepums ar mannā – garšo arī biezpiena neēdājiem

Vismaz reizi nedēļā ģimenes ēdienkartē cenšos iekļaut biezpienu, taču – cik tad ēdīsi tradicionālos biezpiena plācenīšus vai pankūciņas?! Un tāpat vien manējiem biezpiens negaršo, toties viņi ir naski kūku un sacepumu ēdāji. Tad nu lieku lietā šo pamatrecepti, ikreiz to atsvaidzinot ar kādām piedevām – rozīnēm, žāvētām aprikozēm, āboliem vai jebko citu.
Pamatrecepte ir viena, taču variāciju daudz, tamdēļ ikreiz sanāk pilnīgi citāds sacepums.

FOTO: Shutterstock.com

Pamatrecepte ir viena, taču variāciju daudz, tamdēļ ikreiz sanāk pilnīgi citāds sacepums.

Sastāvdaļas:

  • 600 g biezpiens
  • 2 gab. olas
  • 5 ēd.k. manna
  • piens pēc vajadzības
  • 5 ēd.k. cukurs
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • šķipsna sāls

 

Gatavošana

  1. Sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, pienu lejot pamazām pēc vajadzības. Visas sastāvdaļas kuļ, līdz sanāk bieza, bet vijīga masa.
  2. Cepamo formu ietauko vai izklāj ar cepampapīru un lej tajā iegūto masu.
  3. Cep iepriekš līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20-30 minūtes. Sacepums ir gatavs, kad virsa kļūst zeltaini brūna.

 

Pasniedz atdzesētu ar saldētām ogām, ievārījumu, saldējumu vai kādu mērci, piemēram, šokolādes. 

Reklāma
Reklāma

 

Varianti

Pēc šādas receptes var gatavot sacepumu, kam pievienotas rozīnes, smalki sagriezti āboli, žāvētas aprikozes, melnās plūmes… Šādi esmu cepusi es, taču visdrīzāk var pievienot jebko, tikai tā, lai nav par daudz, citādi sacepums neturēsies kopā.

Saistītie raksti