Mīkstās Beļģu vafeles ar banāniem

Pufīgas un gardas – tādas ir šīs vafeles! P.S. Šis ir arī labs variants, kā apēst mīkstos banānus, ko citādi neviens vairs nekāro.
Banāns vafeles padara saldas, tāpēc cukuru var pat nepievienot – jo īpaši, ja tās plānots pasniegt ar saldējumu, ievārījumu vai šokolādes mērci.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Banāns vafeles padara saldas, tāpēc cukuru var pat nepievienot – jo īpaši, ja tās plānots pasniegt ar saldējumu, ievārījumu vai šokolādes mērci.

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 125 g sviesta
  • 100 ml piena (var izmantot arī kefīru, paniņas, jogurtu u.c.)
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukurs
  • 1 liels vai 2 mazi banāni
  • 1 glāze (200g) miltu (var kombinēt kviešu miltus ar auzu miltiem vai citiem miltiem. Ja izmanto pašbriestošos miltus, cepamo pulveri nav jāpievieno)
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • cukurs vai pūdercukurs pēc garšas (banāns vafeles padara saldas, tāpēc cukuru var pat nepievienot – jo īpaši, ja tās plānots pasniegt ar saldējumu, ievārījumu vai šokolādes mērci)

 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. Saputo olas, pievieno pienu.
  2. Izkausē sviestu. Kad tas nedaudz atdzisis, pievieno olām. 
  3. Ar dakšiņu samīca banānus, pievieno mīklai. 
  4. Mīklā iesijā miltus, pievieno vaniļas eksktraktu un cepamo pulveri. Samaisa, iegūstot bieza krējuma konsistenci. 
  5. Cep mīksto vafeļu pannā zeltaini brūnas. 

Saistītie raksti