Pavasara svētku kēkss. Pagatavošana neprasīs daudz laika!

Parasti šo kēksu gatavoju par godu Starptautiskajai sieviešu dienai. Taču ar to, protams, ģimeni var iepriecināt arī jebkurā citā pavasara dienā. To pagatavot ir pavisam vienkārši un ātri!
Kēkss nav trekns un garšo arī bērniem!

FOTO: Eva Lanka

Kēkss nav trekns un garšo arī bērniem!

Nepieciešams:

  • 2 olas;
  • 300 ml kefīra;
  • 100 ml eļļas;
  • 150 g cukura;
  • 100 g auzu pārslu;
  • 200 g kviešu miltu;
  • šķipsniņa sāls;
  • 2 tējk. cepamā pulvera;
  • 2 saujas šokolādes graudiņu (tādus, kas ir termoizturīgi jeb piemēroti cepšanai);
  • 4 saujas saldētu melleņu;
  • pēc izvēles – mandeļu skaidiņas pārkaisīšanai.

 

Gatavošanas gaita

  1. Ar putojamo slotiņu samaisa olas un cukuru.
  2. Pievieno eļļu un kefīru. Samaisa viendabīgā masā.
  3. Pievieno sāli, cepamo pulveri un auzu pārslas. Samaisa.
  4. Pakāpeniski masā iejauc miltus.
  5. Pēdējos pievieno šokolādes graudiņus un mellenes. Samaisa. Masas konsistencei beigās vajadzētu būt kā biezam krējumam. 
  6. Cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru. Ielej masu. Ja vēlas, pārkaisa mandeļu skaidiņas.
  7. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes. Pēc tam – 15 minūšu 200 grādos.
  8. Ēd atdzesētu.

 

Reklāma
Reklāma

 

Labu apetīti!

Saistītie raksti