Dod sanīkušajiem banāniem iespēju! Izcili garšīgas banānmaizes recepte
Kad dienu no dienas no augļu groziņa uz tevi noraugās sabrūnējuši banāni, tas ir jāvērš par labu! Sulīga banānmaize ar šķipsniņu kardamona būs tieši tas, kas piestāv šīm vēsajām pavasara dienām.
Sastāvdaļas:
3-4 labi nogatavojušies banāni
80 g kausēta sviesta
80 g cukura
250 g miltu
1 ola
200 g riekstu (vislabāk izmantot valriekstus, pekanriekstus vai lazdu riekstus)
1 tāfelīte tumšās šokolādes
1 tējkarote cepamā pulvera
Šķipsniņa vanilīna
Šķipsniņa sāls
Šķipsniņa malta kardamona
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Bļodā ar dakšiņu saspaidi banānus viendabīgā masā.
- Pievieno banāniem cukuru, sāli, vanilīnu, izkausēto sviestu, olu un samaisi.
- Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, sasmalcinātus riekstus un palielus šokolādes gabaliņus. Viegli sajauc mīklu.
- Formiņā klāj cepampapīru un lej mīklu. Ar karoti viegli izlīdzini.
- Liec cepeškrāsnī un cep aptuveni 50 minūtes. Pēc tam atdzesē formā un – gatavs!