Ātrais un vienkāršais rolbiskvīts no auklītes recepšu grāmatas

Kad sagribas kaut ko kūkveidīgu, mūsu ģimenē risinājums ir rolbiskvīts, kas top pēc senas receptes. To aizguvu no savas auklītes, bet viņa – no savas vecomes. Recepte ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama, turklāt nepieciešamās sastāvdaļas vienmēr ir mājās.
Našķis, kura pildījumu var variēt pēc gaumes.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Našķis, kura pildījumu var variēt pēc gaumes.

Vajadzēs:

  • 6 lielas olas
  • 4 ēdamk. cukura
  • paciņu (8 g) vaniļas cukura
  • 6 ēdamk. miltu
  • tējkaroti cepamā pulvera
  • pavisam mazu šķipsnu sāls
  • pūdercukuru pārkaisīšanai
  • ievārījumu (vislabāk skābenu, piemēram, brūkleņu-ābolu vai plūmju, bet der jebkāds, kas garšo)
  • saldo krējumu (bez tā var iztikt, bet mums garšo tieši ar putukrējumu)
  • sviests cepampapīra ieziešanai

 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, dzeltenumiem pievieno vaniļas cukuru, cukuru un šķipsnu sāls un saputo, līdz dzeltenums kļūst pavisam gaišs un vijīgs.
  2. Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un atkal puto, kamēr iegūst viendabīgu masu.
  3. Stingrās putās saputo olu baltumus – tā, lai noslīd no karotes, nevis notek.
  4. Pa daļām stingrās putas iecilā saputotajā olu dzeltenumu masā (bet noteikti nemaisa).
  5. Cepamo plāti pārklāj ar cepampapīru, ko rūpīgi ierīvē ar sviestu. Liek gatavo masu un kārtīgi izlīdzina.
  6. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15–20 minūtes (biskvīts ir gatavs, kad kļūst zeltains). 
  7. Gatavo biskvītu noņem no cepampapīra, viegli sarullē un ļauj atdzist. 
  8. Tikmēr sakuļ putukrējumu, saldajam krējumam pievienojot pavisam nedaudz cukura vai vaniļas cukura. 
  9. Atdzisušo biskvītu atritina, pārziež ar ievārījumu, tam pa virsu klāj putukrējumu un atkal visu sarullē. 
  10. Liek ledusskapī un ļauj sasūkties kādas pāris stundas, taču var ēst arī uzreiz, ja nevar nociesties. 
  11. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. 

Saistītie raksti