Ātrās ābolmaizītes, kas garšo kā ābolu rausis
Vairākkārt esmu cepusi šīs maizītes, taču katru reizi kaut kas šķitis mazliet par maz, par sausu un tamlīdzīgi. Šajā reizē sapratu, ka jogurtu patiešām žēlot nevajag, garšvielas jāuzber bagātīgi un cept vajag neilgu brīdi, jo cukurs ātri izkusīs un viss smuki savilksies. Ja cepsi ilgāk, maizītes sanāks gandrīz kā sausiņi.
Sastāvdaļas:
- ābols
- baltmaize (vai ierauga tostermaize ''Fazer'')
- Alpro sojas bezpiedevu jogurts
- brūnais cukurs
- kanēlis
Gatavo:
- Ābolu sagriež plānās šķēlītēs.
- Uz maizes šķēlēm izsmērē jogurtu biezā kārtā un pārber ar cukuru.
- Virsū kārto ābola šķēlītes un pārber kanēli.
- Cep 200 grādos aptuveni 10 minūtes.
Garšu noteikti ietekmē arī ābolu izvēle – šoreiz izmantoju ‘’Champion'' šķirnes ābolus. Sabalansēta garša veidosies no ne pārāk saldiem āboliem.