Rabarberu laiks ir klāt! Ātrā vafeļkūka – ar iebiezināto pienu un rabarberiem

Braucot uz laukiem, veikalā ieraudzīju iepakojumu ar plānajām, apaļajām vafelēm, kas parezdētas ātro kūku gatavošanai. Tā kā sācies rabarberu laiks, tad ideja par to, kā vafeles likt lietā, ilgi nebija jādomā – kūkai nopirku vēl tikai vārītu iebiezināto pienu ar cukuru (var izmantot arī nevārīto!), jo rabarberi aug dārzā.
Vafeļu kūka, kas veidota no veikalā pirktām vafeļu plāksnēm un sasmērēta ar iebiezināto pienu un rabarberu ievārījumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vafeļu kūka, kas veidota no veikalā pirktām vafeļu plāksnēm un sasmērēta ar iebiezināto pienu un rabarberu ievārījumu.

Sastāvdaļas: plāno vafeļu plāksnes (1 vai 2 iepakojumi, atkarībā no tā, cik augstu vēlas kūku), kondensētais piens ar cukuru (vārīts vai nevārīts, tas pēc katra izvēles), rabarberu ievārījums. 

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Rabarberus savāra ievārījumā – rabarberiem pievieno lāsi ūdens un cukuru pēc garšas un izvēles (ja rabarberus nemizosi, ievārījums iegūs skaisti rozā nokrāsu!).
  2. Vafeļu plāksnes smērē ar kondensēto pienu, vairākas kārtas – ar rabarberu ievārījumu. 
  3. Dekorē ar ogām, rīvētu šokolādi vai sadrupinātu vafeļu plāksni.
  4. Kūku atstāj uz vairākām stundām ievilkties. 

 

Saistītie raksti