Vecā ievārījuma kēkss. Recepte no bērnības

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Ievārījuma kēksu gatavo no labas kvalitātes ievārījuma; izmantoju to, kas aizķēries ledusskapī.
Tagad šo vienkāršo ievārījuma kēksa recepti atradu grāmatā “100 kūkas un 1 svecīte”, ar to dalījusies pazīstamā kūku meistare Signe Meirāne. Un liku recepti lietā dienā, kad šķita: mūsu ledusskapī pele no bada var atdot galus:)
Sastāvdaļas:
(sastāvdaļas pielāgoju savas kēksa formas izmēram)
140 g sarkanā ievārījuma pēc izvēles
140 g skābā krējuma
100 g cukura (vai pēc garšas. Ja ievārījums ļoti salds, iespējams, vajag mazāk)
2 olas
160 g kviešu miltu
šķipsniņa sāls
nedaudz eļļas pannas ietaukošanai
Gatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni 200 grādu karstu.
- Olām pievieno cukuru, sakuļ ar dakšiņu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa. Mīklu lej ietaukotā kēksa formā – es parasti iesmērēju to ar eļļu un izbārstu ar miltiem.
- Kēksu cep aptuveni 25-35 minūtes, līdz tas ir skaisti brūns un, iedurot ar dakšiņu, mīkla pie tās nelīp.