Rabarbermaize sliņķiem

Kāpēc sliņķiem? Jo lielākais darbs ir sagriezt rabarberus mazākos gabaliņos. Pirmo šī gada rabarbermaizi cepu, par mīklas bāzi izvēloties jau gatavu mīklas maisījumu, kuru, šķiet, var nopirkt jebkurā veikalā.
Pats gatavais mīklas maisījums ir jau diezgan salds, tāpēc ar skābenajiem rabarberiem izveidojas labs balansiņš.

FOTO: Agnese Gabrāne

Pats gatavais mīklas maisījums ir jau diezgan salds, tāpēc ar skābenajiem rabarberiem izveidojas labs balansiņš.

Sastāvdaļas:

  1. 4 vidēji resni rabarberu kāti
  2. ‘'Dobeles dzirnavnieka’' maisījums ‘'Ātrā kūka’'
  3. 200ml Auzu krēms (izmantoju no firmas ‘’deary'', bet te derēs arī krējums vai neitrāls jogurts)
  4. kanēlis

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Iejauc mīklu pēc instrukcijas uz iepakojuma – jāpievieno ūdens un eļļa, ko sajauc mīklā.
  • Sagriež rabarberus tik lielos gabaliņos, kā pašam labāk garšo.
  • Mīklu lej ietaukotā cepampannā, pārkaisa rabarberus, visam pārlej auzu krēmu un pārber ar kanēli.
  • Cep 190 grādos aptuveni 20 minūtes.

 

Lai gardi!

Saistītie raksti