Labākā banānmaize, kāda līdz šim man sanākusi. Dalos ar recepti
Proporcijas banānmaizei aizguvu no bloga vegan.lv un recepti mazliet papildināju pēc saviem ieskatiem.
Sastāvdaļas:
- 3 banāni (der arī saldēti)
- 100g brūnā cukura
- 75g augu eļļas (sanāca gardi gan ar olīveļļu, gan rapšu eļļu)
- 150g kviešu miltu (izmantoju pašbriestošos miltus)
- 75g auzu miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 3 tējkarotes kanēļa
- 1 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
- maza sauja sasmalcinātu valriekstu (vai lazdu riekstu)
- 40g magoņu
5 FOTO
Irdenā banānmaize
+ 1
Skatīt visus
Gatavošana:
- Ar dakšu samīca banānus, tiem pievieno eļļu un sajauc viendabīgā masā.
- Atsevišķā bļodā ber miltus, brūno cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, kanēli, riekstus un magones – izmaisa.
- Kopā sajauc šķidro un sauso masu un kārtīgi izmaisa. Mīklai jābūt biezai.
- To liek cepamformā un cep 200 grādos aptuveni 25-30 minūtes.
Esmu izmēģinājusi banānmaizei pievienot arī godži ogas un kaltētas dzērvenes – izdodas gards papildinājums. Nākamo jau esmu ieplānojusi cept, pievienojot žāvētas aprikozes.