Labākā banānmaize, kāda līdz šim man sanākusi. Dalos ar recepti

Proporcijas banānmaizei aizguvu no bloga vegan.lv un recepti mazliet papildināju pēc saviem ieskatiem.
Siltā laikā banānu miza mēdz ātrāk sākt apbrūnēt un vizuāli tie šķiet nepievilcīgi, lai tāpat vien ēstu. Tad nu tos lieku saldētavā un tur tie sagaida brīdi, kad izdomāju cept banānmaizi.

FOTO: Agnese Gabrāne

Siltā laikā banānu miza mēdz ātrāk sākt apbrūnēt un vizuāli tie šķiet nepievilcīgi, lai tāpat vien ēstu. Tad nu tos lieku saldētavā un tur tie sagaida brīdi, kad izdomāju cept banānmaizi.

Sastāvdaļas:

  1. 3 banāni (der arī saldēti)
  2. 100g brūnā cukura
  3. 75g augu eļļas (sanāca gardi gan ar olīveļļu, gan rapšu eļļu)
  4. 150g kviešu miltu (izmantoju pašbriestošos miltus)
  5. 75g auzu miltu
  6. 3 tējkarotes cepamā pulvera
  7. 3 tējkarotes kanēļa
  8. 1 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
  9. maza sauja sasmalcinātu valriekstu (vai lazdu riekstu)
  10. 40g magoņu

 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  • Ar dakšu samīca banānus, tiem pievieno eļļu un sajauc viendabīgā masā.
  • Atsevišķā bļodā ber miltus, brūno cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, kanēli, riekstus un magones – izmaisa.
  • Kopā sajauc šķidro un sauso masu un kārtīgi izmaisa. Mīklai jābūt biezai.
  • To liek cepamformā un cep 200 grādos aptuveni 25-30 minūtes.

 

Esmu izmēģinājusi banānmaizei pievienot arī godži ogas un kaltētas dzērvenes – izdodas gards papildinājums. Nākamo jau esmu ieplānojusi cept, pievienojot žāvētas aprikozes.

Saistītie raksti