Rabarberu–biezpiena plātsmaize ar brīnumgardu virsiņu
Ja sagribas ko gardu un mājās ir rabarberi, nav šaubu, ka jācep plātsmaize. Sastāvdaļas ir tik vienkāršas, ka teju vienmēr tās visas arī atrodamas mājās, un ja vēl ledusskapī aizķēries irdenais biezpiens – gardums izdevies ar uzviju.
Sastāvdaļas:
Pamatnei
- 2 glāzes miltu
- 1 glāze kefīra
- 2 olas
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1 glāze cukurs
Virsiņai
- 4 gab. rabarberi
- 200 g irdens biezpiens
- 1 ola
- 2 ēdamk. skābais krējums
- 2 ēdamk. cukurs
- kanēļcukurs
- pūdercukurs
Gatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru.
- Pievieno kefīru un rūpīgi samaisa.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno mīklai, visu sajauc līdz viendabīgai konsistencei.
- Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
- Cepamo plāti pārklāj ar cepampapīru, lej virsū mīklu un izlīdzina.
- Vienmērīgi izklāj biezpienu, tad liek sagrieztos rabarberus.
- Olu sakuļ ar divām ēdamkarotēm cukura, pievieno skābo krējumu un sajauc. Iegūto masu pārlej kārtojumam uz cepamplāts un pārkaisa ar kanēļcukuru.
- Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādu temepratūrā aptuveni 30 minūtes.
- Gatavu un padzesētu pārkaisa ar pūdercukuru.
Var ēst tāpat vai, kā manējie iecienījuši – ar plombīra saldējumu.