Pēdējais brīdis apēst rabarberus! Apgāztais rabarberu kēkss, kas jābauda ar saldējumu

Saka, ka rabarberi ir ēdami līdz Jāņiem. Tad nu ēdam tik nost un uzcepam šo lielisko, ātro kēksu! Piebildīšu, ka šādā pat veidā cepu arī apgāzto banānu kēksu/kūku.
Rabarberu kēksu ieteicams pasniegt uzreiz pēc cepšanas – ar saldējumu. Lieliski garšos arī ar pienu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rabarberu kēksu ieteicams pasniegt uzreiz pēc cepšanas – ar saldējumu. Lieliski garšos arī ar pienu.

Sastāvdaļas:

Karamelei:
2 ēdamk. sviesta 
3 ēdamk. cukura 
1/2 tējk. malta kanēļa
2-3 rabarberu kāti 

 

Mīklai (var izmantot arī pirkto mīklu, piemēram, kārtaino):
130 g mīksta sviesta 
130 g cukura 
130 g miltu
100 ml piena
2 olas
Smalki rīvēta citrona miziņa
Nedaudz sviesta formas ieziešanai un miltu formas izkaisīšanai

 

Pasniegšanai: saldēums, zemenes vai citas ogas pēc izvēles.

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  1. Pannā izkausē sviestu kopā ar cukuru un kanēli, līdz veidojas zeltaina karamele.
  2. Rabarberus sagriež strēmelēs un kārto kēksa formas apakšā. Pārlej ar karameli. 
  3. Gatavo mīklu: mīkstu sviestu saputo ar cukuru un citrona miziņu. Pa vienai sviestam pievieno olas. Mīklā iemaisa miltus un beigās pievieno pienu. 
  4. Liek mīklu uz rabarberiem, nedaudz izlīdzina un cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 20-30 minūtes.
  5. Kad kēkss gatavs, ar nazi viegli apslidina gar formas malu, lai atdalītu pielipušo mīklu. Kēksu izgāž uz dēlīša vai liela šķīvja. 
  6. Ieteicams pasniegt uzreiz pēc cepšanas – ar saldējumu pēc izvēles. Lieliski garšos arī ar pienu. 

Saistītie raksti