Melleņu maizītes – mīkstas un mutē kūstošas

Ir sākusies mīļāko ogu – melleņu sezona. Lasītas mežā vai dārzā, šīs gardās ogas mūsu mājās pazūd diezgan ātri. Taču, kad palaimējās tikt pie lielā spaiņa ar ogām, noēsties varēja ne pa jokam! Daļa saldētavā un daļa gardumos. Melleņu maizītes būs garšīga izvēle visiem šo ogu faniem.
Mīkstas un mutē kūstošas saldās maizītes.

FOTO: Eva Lanka

Mīkstas un mutē kūstošas saldās maizītes.

  • 300 gr mellenes

 

Sausās sastāvdaļas:

  • 380 gr kviešu milti
  • ½ tējkarote sāls
  • 2 tējkarotes cepamais pulveris
  • 100 gr cukurs
  • ¼ tējkarote dzeramā soda
  • 120 gr auksts sviests

 

Slapjās sastāvdaļas:

  • 120 gr grieķu jogurts
  • 150 ml piens
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs
  • Milti mīklas rullēšanai
  • Dažas ēdamkarotes kausēts sviests maizīšu pārsmērēšanai
  • Brūnais cukurs pārkaisīšanai
Reklāma
Reklāma

 

Gatavo:

  1. Samaisa kopā sausās sastāvdaļas. 
  2. Atsevišķi viendabīgā masā samaisa arī slapjās sastāvdaļas. 
  3. Miltu maisījumam pierīvē klāt aukstu sviestu. Iemaisa, līdz masa graudaina, lej klāt slapjās sastāvdaļas. 
  4. Ar rokām viegli iemaisa, masai jābūt graudainai, ne viendabīgai. 
  5. Ar miltiem nokaisa galda virsmu, uz tās liek iegūto mīklu, ja līp pie rokām, apkaisa vēl ar miltiem. Izrullē taisnstūri. 
  6. Uz tā ber mellenes, nedaudz tās piespiežot. Mīklu domās sadala trīs daļās un saloka no garākās malas, izveidojas tāda kā rulete. Ar asu nazi sadala trijstūros. 
  7. Iegūtās maizītes kārto uz cepamās pannas, ievērojot  atstarpes starp tām. Pārsmērē ar kausētu sviestu un pārkaisa ar brūno cukuru. 
  8. Pannu ar maizītēm liek ledusskapī atdzesēties. 
  9. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Maizītes cep aptuveni 25 minūtes, līdz tās kļūst zeltainas. 
  10. Atdzesē un liek uz kārā zoba!

Saistītie raksti