Kēksiņi ar rudens āboliem un konfektēm "Gotiņa"

Rudenī, kad ābolu laiks, vai, kad mājās aizķērušās konfektes "Gotiņa", es cepu šos mafinus. Pagatavošana ir vienkārša, garšo — lieliski!
Mafini ar rudens noskaņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mafini ar rudens noskaņu.

Sastāvdaļas:
200 ml skābā krējuma 
100 g sviesta
3 olas 
100 g cukura 
300 g miltu 
1 tējk. sodas 
150 g konfektes "Gotiņa"
1 liels vai 2 vidēja lieluma skābi āboli

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Katru konfekti sagriež četrās daļās. Ābolu nomizo un sarīvē vai sagriež mazos gabaliņos.
  2. Bļodā sajauc miltus ar sodu. Pievieno ābolus un konfektes, masu samaisa, lai ābolu un konfekšu gabaliņi apviļājas miltos.
  3. Saputor olas ar cukuru, pievieno krējumu un kausētu sviestu. Olu maisījumu pievieno sausajām sastāvdaļām.
  4. Mīklu pilda mafinu formiņās - vislabāk cept silikona vai papīra formiņās, jo konfektes izkusīs un pamatīgi pielips.
  5. Cep aptuveni 15-20 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz kēksiņi ir zeltaini brūni.

Saistītie raksti