Kēksiņi ar rudens āboliem un konfektēm "Gotiņa"
Rudenī, kad ābolu laiks, vai, kad mājās aizķērušās konfektes "Gotiņa", es cepu šos mafinus. Pagatavošana ir vienkārša, garšo — lieliski!
Sastāvdaļas:
200 ml skābā krējuma
100 g sviesta
3 olas
100 g cukura
300 g miltu
1 tējk. sodas
150 g konfektes "Gotiņa"
1 liels vai 2 vidēja lieluma skābi āboli
Gatavošana:
- Katru konfekti sagriež četrās daļās. Ābolu nomizo un sarīvē vai sagriež mazos gabaliņos.
- Bļodā sajauc miltus ar sodu. Pievieno ābolus un konfektes, masu samaisa, lai ābolu un konfekšu gabaliņi apviļājas miltos.
- Saputor olas ar cukuru, pievieno krējumu un kausētu sviestu. Olu maisījumu pievieno sausajām sastāvdaļām.
- Mīklu pilda mafinu formiņās - vislabāk cept silikona vai papīra formiņās, jo konfektes izkusīs un pamatīgi pielips.
- Cep aptuveni 15-20 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz kēksiņi ir zeltaini brūni.