Ātrā ābolmaize – tikai 4 ēdamkarotes miltu!

Šis ir veikli pagatavojams pīrāgs, tāpēc labi piemērots tām darba dienām, kad ļoti gribas ko uzlikt uz kārā zoba. Turklāt ir ābolu sezona, kad šādi pīrāgi ēdienkartē iederas vislabāk! Brīdinu! To jāliek traukā ar karoti – sagriezt glītos gabaliņos nevarēs. Un tad pasniedz ar saldējumu vai pienu.
Es nepaguvu nobildēt pīrāga gala variantu – bērni to jau bija apēduši. Taču papildināšu recepeti, kolīdz pīrāgu uzcepšu vēlreiz.

FOTO: Shutterstock.com

Es nepaguvu nobildēt pīrāga gala variantu – bērni to jau bija apēduši. Taču papildināšu recepeti, kolīdz pīrāgu uzcepšu vēlreiz.

Recepti aizguvu kādā no sociālajiem tīkliem, un tās autorei jau iepriekš atvainojos – recepti izlasīju un gatavoju pēc atmiņas un “uz aci”, taču autores vārdu neatceros. 

Sastāvdaļu daudzumu variē no cepamtrauka un arī no ābolu izmēra. Tāpat var variēt ar cukura daudzumu – atkarībā no tā, cik saldi vai skābi āboli, vai pīrāgu plānots pasniegt ar saldējumu vai nē. 

 

Sastāvdaļas:

Reklāma
Reklāma
  • 3 lieli āboli
  • Kanēlis 
  • 100 g auksta sviesta
  • 4 ēdamk.miltu
  • 4 ēdamk. brunā cukura
  • 4 ēdamk.auzu pārslu

 

Gatavošana:

  1. Āboliem izņem serdes, tos sagriež biezās šķēlēs (vienu ābolu sagriež aptuveni 8-12 daļās, atkarībā no ābola lieluma) un kārto cepamtraukā (es neizmantoju kūkas formu, bet kādu no cepamtraukiem).
  2. Ābolus apkaisa ar kanēli un vienu ēdamkaroti cukura, liek cepties cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā uz aptuveni 10-12 minūtēm.
  3. Taisa drumstalas: aukstu sviestu sagriež gabaliņos, pievieno 3 ēdamkarotes cukura, 4 ēdamkarotes miltu, masu samīca. Pievieno auzu pārslas un vēlreiz masu samīca. 
  4. Izņem no krāsns ābolus un pārklāj ar drumstalām. Liek cepties vēl 12-15 minūtes, līdz pīrāgs zeltaini brūns. 
  5. Ar karoti servē to traukā un pasniedz ar saldējumu vai pienu. Izcili garšo, pasniegts karsts!

Saistītie raksti