Oda rudenim – ābolu-burkānu kēkss

Ābolu-burkānu kēksa pagatavošana ir pavisam vienkārša. Darba procesā droši var iesaistīt arī bērnus! Tas sanāk ļoti gards un sulīgs.
Ābolu-burkānu kēkss ir ideāli piemērots gatavošanai lietainās rudens dienās.

FOTO: Eva Lanka

Ābolu-burkānu kēkss ir ideāli piemērots gatavošanai lietainās rudens dienās.

Nepieciešams:

  • 200 g nomizotu burkānu;
  • 2 vidēja lieluma āboli;
  • 100 g sviesta;
  • 3 olas;
  • 150 g brūnā cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 1 ēdk. kanēļa;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • ½ tējk.dzeramās sodas;
  • 200 g miltu.

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves.
  2. Ābolus nomazgā, sagriež 4 daļās, izgriež serdes un sarīvē un rupjās rīves.
  3. Sviestu izkausē un atdzesē.
  4. Lielā bļodā ber visas sastāvdaļas un samaisa. Miltus pievieno pēdējos, vēlams – pa daļām. Tad mīklas process būs vieglāks.
  5. Kēksa formā ieklāj cepampapīru un lej iekšā mīklu. 
  6. Cep 190–200 grādos aptuveni 40 minūtes.
  7. Atdzesē un bauda!

Piezīme. Pēc vēlēšanās var pievienot arī sasmalcinātus riekstus.

Saistītie raksti