Oda rudenim – ābolu-burkānu kēkss
Ābolu-burkānu kēksa pagatavošana ir pavisam vienkārša. Darba procesā droši var iesaistīt arī bērnus! Tas sanāk ļoti gards un sulīgs.

FOTO: Eva Lanka
Ābolu-burkānu kēkss ir ideāli piemērots gatavošanai lietainās rudens dienās.
Nepieciešams:
- 200 g nomizotu burkānu;
- 2 vidēja lieluma āboli;
- 100 g sviesta;
- 3 olas;
- 150 g brūnā cukura;
- šķipsniņa sāls;
- 1 ēdk. kanēļa;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- ½ tējk.dzeramās sodas;
- 200 g miltu.
Gatavošana
- Burkānus sarīvē uz smalkās rīves.
- Ābolus nomazgā, sagriež 4 daļās, izgriež serdes un sarīvē un rupjās rīves.
- Sviestu izkausē un atdzesē.
- Lielā bļodā ber visas sastāvdaļas un samaisa. Miltus pievieno pēdējos, vēlams – pa daļām. Tad mīklas process būs vieglāks.
- Kēksa formā ieklāj cepampapīru un lej iekšā mīklu.
- Cep 190–200 grādos aptuveni 40 minūtes.
- Atdzesē un bauda!
Piezīme. Pēc vēlēšanās var pievienot arī sasmalcinātus riekstus.