Ābolu plātsmaize ar biezpienu, jogurtu un auzu pārslām
Kad ledusskapī aizstāvējies pusizdzerts jogurts un lielā bļodā smaržo āboli, laiks cept ābolu pīrāgu/kūku/plātsmaizi. Formai nav nozīmes, jo no šīm sastāvdaļām vienlīdz gardi sanāk visa veida cepieni.
Vajadzēs:
- Ābolus, vēlams saldskābus
- 3 olas
- Pusglāzi cukura
- Paciņu vaniļas cukura
- Jogurtu (man bija palicis zemeņu ap 300 ml, bet var mazāk vai vairāk, vai nelikt nemaz)
- Paciņu biezpiena
- 100 g sviesta
- 1 glāzi auzu pārslas
- 1 glāzi miltu (vai vairāk, jāskatās pēc vajadzības, jo atkarīgs no jogurta daudzuma)
- Tējkaroti cepamā pulvera
Virsiņai:
- 1 ola
- kanēlis sajaukts ar cukuru
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
Gatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno jogurtu, biezpienu un visu sajauc viendabīgā masā.
- Tagad mīklai pievieno izkausētu sviestu.
- Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un iemaisa mīklā.
- Liek klāt auzu pārslas (ja tās ir pilngraudu, tad mazliet samaļ kafijas dzirnaviņās, bet ne līdz miltu konsistencei) un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Visu rūpīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Mīklai jābūt pabiezai.
- Kūkas formu vai cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un liek mīklu, izlīdzina.
- Pa virsu rindiņā kārto ābola šķēlītes un visu pārlej ar skābā krējuma/olas/kanēļa/cukura masu, kas sakulta.
- Cep 190 grādos:
- uz cepešplāts apmēram 25 minūtes;
- kūkas formā, kur sanāk biezāka kārta, apmēram 40-50 minūtes.