Kā izcept garšīgu maizīti? Lūk, recepte!
Indra Zvirgzdiņa no Jēkabpils novada Rubenes pagasta, iesūtot recepti konkursam Manai ģimenei garšo, raksta: “Sūtu jums savu recepti maizītei, kas garšo manai ģimenei. Svarīgākais – mīkla jāpagatavo ar mīlestību.”
1 klaips
2 stundas pagatavošanai
Nepieciešams:
- 250 g miltu
- 100 ml piena (istabas temperatūrā)
- 30 g mīksta sviesta
- 1 olas dzeltenums pārziešanai
- 2 ēdk. cukura
- 6 g sausā rauga
- 4 g sāls
- sezama sēkliņas sēkliņas pārkaisīšanai, kādas tīk
- 50 ml ūdens (istabas temperatūrā)
Pagatavošana:
- Sausās sastāvdaļas – miltus, raugu, cukuru, sāli – samaisi. Tad pievieno sviestu, pienu, ūdeni un samīci mīklu. Liec siltā vietā uz stundu raudzēties. Pēc tam mīklu atkal samīci un ļauj, lai tā 10 minūtes atpūšas.
- Uzrūgušo mīklu liec cepamformā un ļauj vēlreiz uzrūgt. Ja vēlies, klaipiņā vari veidot iegriezumus, pēc tam pārsmērē ar viegli sakultu olas dzeltenumu un pārkaisi ar sēkliņām.
- Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes. Kad maizīte izcepusies, izņem no krāsns, pārklāj ar drāniņu un ļauj atdzist.
Izmēģini!
Ja vēlies, maizītei vari pievienot žāvētus augļus vai ogas. Un vēl: atdzisušai maizītei uzlieku priekšautiņu, un – gatavs! Liekama svētku galdā!
Vairāk gardas receptes meklē “100 labi padomi Saimniecei” numurā!