Krēmīgā polenta un sēņu ragū. Recepte

Kas dara lielus darbus, tas skaisti svin svētkus! “Eņģeļi pār Latviju stāsti” vadītāja Kristīne Garklāva un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa Ziemassvētku gaidās viesojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo krēmīgo polentu ar sēņu ragū “Eņģeļi pār Latviju” koncerta vadītājam Kristapam Rasimam.
Viegla recepte par zemām izmaksām.

FOTO: Publicitātes foto

Viegla recepte par zemām izmaksām.

Kristīne Garklāva ir ne tikai brīnišķīga ētera personība, bet arī simtprocentīgi galvenā pavāre savā ģimenē. Un arī čakla pircēja: “Savā prātā katru reizi domāju, ka iepirkšos nedēļai, bet nesanāk.
 

Gandrīz katru dienu ieeju veikalā kaut ko piepirkt vakariņām.” Kristīnes ideālās vakariņas (pusdienas un jebkura cita maltīte, jo tas ir viņas mīļākais ēdiens) ir jaunie kartupelīši ar sēnēm. Tā kā virtuve pēc sēnēm smaržo arī šoreiz, diena ir izdevusies!

Liene Dambiņa arī katru dienu gatavo bērniem, radiem gan ļoti reti. “Parasti es braucu pie radiem, lai gardi paēstu! Un draugiem cenšos izdomāt kaut ko jaunu, man patīk eksperimentēt. Jēra kāja ar granātāboliem bija tāds īpašs ēdiens. Es gan pati jēru neēdu, bet man patīk, ka citiem garšo,” stāsta Liene, kurai pašai garšo saldējums.
 

Savukārt Lienes gatavotā jēra kāja ļoti iet pie sirds Kristapam Rasimam – vismaz tā viņš domā, jo nav to ēdis, bet dikti gribētu pagaršot. Kristaps pats gatavo tikai tad, kad sieva ir darbā, jo sievai tas padodas daudz labāk nekā viņam. Bet, ja gatavo, viņš vadās pēc diviem principiem – kas ir ledusskapī, un ko ēdīs bērni. Liene un Kristīne ņem lietas savās rokās un kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo Kristapam krēmīgo polentu ar sēņu ragū. 
 

Krēmīgā polenta ar sēņu ragū

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 40 min
Izmaksas kopā: 5,61 eiro
Cena par porciju: 1,40 eiro
 

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams:

  • 500 ml piena Rimi;
  • 1 dārzeņu buljona kubiņš Rimi;
  • 150 g kukurūzas putraimu;
  • 70 g sviesta Rimi Smart;
  • 40 g rīvēta cietā siera Rimi;
  • 400 g sēņu;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 burkāns;
  • 2 selerijas kāti;
  • 2 ēdamk. gaišās sojas mērces Rimi;
  • sauja zaļumu;
  • sāls, pipari pēc garšas.

 

Pagatavošana

  1. Sagatavo buljonu izmantojot ūdeni un buljona kubiņu. Dziļā pannā vai katlā izkausē 20g sviesta un pievieno kukurūzas putraimus, nedaudz pakarsē un pievieno buljonu, pēc tam pienu. Atstāj vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 min. Pēc tam pievieno 20g sviestu, sieru un apmaisi visu.
  2. Tikmēr smalki sagriez burkānu un 2 selerijas kātus, sēnes griez lielākos gabalos. Uzkarsē pannu, pievieno 20g sviestu un apcep ķiplokus, burkānus un seleriju. Pēc tam pievieno sēnes un apcep.
  3. Sēņu ragu pievieno atlikušo sviestu, sakapātus pētersīļus, sojas mērci un nedaudz iepriekš sagatavoto buljonu. Pasniedz uz šķīvja liekot polentu un pa virsu liec sēņu ragū.

Saistītie raksti