8 minūtes, un gatavs! Airfryerī cepti ābolu gardumiņi no kārtainās mīklas

Kārtainā mīkla un karstā gaisa fritieris jeb Airfryer vienmēr izglābj reizēs, kad sagribas ko gardu. Pildījums var būt jebkāds – sāļš, salds, siers, āboli, ievārījums, ogas... Ko nu katrā reizē kārojas vai kas ir pa rokai. Šoreiz tapa ābolnašķīši.
Lieliski garšo ar piparmētru tēju.

FOTO: no personīgā arhīva

Lieliski garšo ar piparmētru tēju.

Vajadzēs: 

  • Kārtainās mīklas plāksnes
  • Ābolus (man vēl bija saglabājusies garšīgā “Antonovka” no pašu dārza)
  • Ola
  • 2 ēd.k. skābā krējuma
  • 3 tējk. cukura
  • 2 tējk. kanēļa

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Mīklas plāksni sagriež mazākos gabalos, es griezu 8, un liek uz cepamā papīra, kas ieklāts Airfryer.
  2. Virsū liek nomizotas ābola šķēlītes. Uz kāda gabaliņa vietu atrada divas, uz cita trīs šķēles.
  3. Tad pārlej olu, kas iepriekš sakulta kopā ar cukuru un tad sajaukta ar kanēli un skābo krējumu. 
  4. Cep 180 grādos 8 minūtes. Ja grib brūnākus, var cept ilgāk. 

Saistītie raksti