Dievīgā tiramisu kūka - recepte kārumniekiem
Itāļu tradicionālais kārums tiramisu - kalorijām bagāts, bet tik ļoti garšīgs!
Pagatavošana
1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
2. Saputo olu baltumus,līdz tie kļūst stingri.
3. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru.
4. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar cukuru.
5. Saputo kopā Mascarpones sieru ar putu krējumu un olu
dzeltenumiem, pēc tam iecilā olu baltumus.
6. Pagatavo ļoti stipru kafiju, atdzesē un izkāš caur sietiņu. Ja
ir, klāt pielej mazliet ruma vai dažus pielienus ruma esences.
7. Dāmu pirkstiņus viegli apmērcē kafijā un liek kārtās ar saputoto
masu. Tikai ļoti svarīgi kā apakšējo kārtu likt tieši saputoto
masu, pretējā gadījumā dāmu pirkstiņi kūkas apakšā samirks un
sulosies.
8. Kad kūka salikta kārtās (es parasti lieku - četrās), pa virsu
uzrīvēju šokolādi. Var dekorēt ar firziķiem, mellenēm, citām ogām
un piparmētru lapiņām, bet pietiks arī tikai ar rīvētu
šokolādi.
9. Uz pusstundu gatavo kūku ieliek saldētavā un pēc tam pārceļ uz
ledusskapi.
10. Pēc pāris stundām Tiramisū ir gatavs, bet jo ilgāk kūka stāv
ledusskapī, jo labāk ievelkas. Tāpēc parasti to taisu iepriekšējā
vakarā pirms viesībām. Mūsu ģimenē šo kūku bieži gatavojam kāzu
jubilejā, kā arī citos svētkos.
Droši varu teikt, ka tā ir viena no visgaršīgākajām kūkām.
Sastāvdaļas
- Rūgtā šokolāde - 1/2 .tāfelītes
- Stipra kafija - 1.krūze
- Saldais krejums - 100.gr
- Cukurs - 125.gr
- Olas - 4.gb
- Mascarpone krējumsiers - 500.gr
- Cepumi - 200.gr
- Ja ir - daži pilieni ruma vai ruma esences