Tiramisu 2
1.Sakult olu dzeltenumus ar pūdercukuru, lai masa palielinās 3-4 reizes. Pievienot maskarpone sieru un rūpīgi iemaisīt. 2.Sakult olu baltumus stingrās putās, pievienot olu dzeltenumu un rūpīgi iecilāt siera masā. 3. Pagatavo stipru kafiju, kurai pievieno konjaku, ņem cepumu - ātri iemērc kafijā un ņem ārā (1 sek., jo cepumi ātri izmirkst). Kārto traukā pirmo cepumu kārtu. 4. Cepumiem virsū liek siera masu, tad atkal cepumus, līdz veidojas vairākas kārtas. Noslēdzošai jābūt krēma kārtai, kuru nokaisa ar kakao pulveri. Liek ledusskapī uz 2 stundām. P.S.cepumu vietā var izmantot tortes biskvītus, ko sagriež gabaliņos. Konjaka vietā var izmantot arī citu alkoholu, izņemot šņabi. Lai veicas!
Sastāvdaļas
- Kakao pulveris - 2.ēd.k.
- Cepumi - 1.iep.
- Stipra kafija - 250.ml
- Konjaks - 2.ēd.k.
- Pūdercukurs - 1/2.gl
- Olas - 5.gab
- Mascarpone krējumsiers - 400.gr