Šokolādes torte ''Divi rieksti''
Pagatavo brīnumgardu šokolādes kūku!
1. Pa gabaliņiem salauž šokolādi un kopā ar riekstiem sasmalcina blenderī vidēji smalkos gabaliņos. 2. Sviestam pieber cukuru un kuļ līdz masa kļūst gaiša, pa vienam pievieno olu dzeltenumu, kārtīgi iemaisa. Tad masai pievieno sasmalcināto riekstu šokolādes masu. 3. Olbaltumu sakuļ stingrās putās un iecilā riekstu masā. 4. Paņem formu, ieklāj cepamo papīru, lej mīklu un cep iepriekš sasildītā cepeškrāsnī 35-40min. 180grādos.
Sastāvdaļas
- Olas baltums - 6.gab
- Olas dzeltenums - 6.gab
- Cukurs - 120.gr
- Mīksts sviests - 125.gr
- Mandeles - 200.gr
- Valrieksti - 200.gr
- Rūgtā šokolāde - 200.gr