Kuldīgas sausiņi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No puses miltu, piena un cukurā izkausēta rauga pagatavo mīklu, uzraudzē. Uzrūgušai pieliek sviestu, atlikušo cukuru, kuru iepriekš labi saputo ar olām, samīca ar atlikušiem miltiem, uzraudzē, izveido mazas maizītes, uzraudzē un izcep. Atdzisušas pārgriež uz pusēm.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls - 8.gr
  • Olu dzeltenumi - 2.gab
  • Olas - 2.gab
  • Sviests - 125.gr
  • Cukurs - 150.gr
  • Raugs - 75.gr
  • Piens - 1/2.l
  • Milti - 1.kg