Siera kūka ar kokosriekstiem
Gatavo pamatni: vafeles saberž ar mīkstu sviestu, iespiež tortes veidnē ar noņemamām malām, noliek vēsā vietā. Gatavo pildījumu: Šokolādi sasmalcina, ūdens peldē izkausē un atdzesē. Krējumsieru, saldo krējumu, vanilīncukuru un izkausēto šokolādi saputo, lej veidnē virs pamatnes. Atstāj ledusskapī uz nakti, lai sastingst. Želatīnu apelsīnu sulā uzbriedina un sildot izšķīdina. Kūku pārklāj ar apelsīna šķēlītēm, pārlej ar atdzesētu, vēl nesastingušu sulu, liek ledusskapī sastingt. Izņem kūku no veidnes, grezno ar kokosrieksta skaidiņām. Skaidiņas viegli sagriezt no svaiga kokosrieksta ar dārzeņu mizojamo nazīti.
IZLASI
ARĪ:
Sastāvdaļas
- Kokosrieksta vafeles - 150.gr
- Želatīns - 1.tējkarote
- Apelsīns - 1.gab
- Apelsīnu sula - 1/2.glāze
- Vaniļas cukurs - 1.tējkarote
- Saldais krejums - 100.gr
- Krējumsiers, piemēram, mascarpone - 300.gr
- Baltā šokolāde - 300.gr
- Sviests - 70.gr
- Svaigas kokosrieksta skaidiņas