Aveņu torte
Cukuru ar sviestu, citrona miziņu un olu dzeltenumiem saputo, pieliek ar briežraga sāli (cepamo pulveri) sajauktus miltus, pielej pienu. Labi kuļ. Beigās, viegli jaucot, pieliek saputotus olu baltumus un izcep 2—3 ripas. Atdzisušas sasmērē ar aveņu sviestu un izgarnē ar avenēm.
Aveņu sviests - Produkti: 400 g sviesta bez sāls, 2 tāfelītes želatīna vai 3 karotes vārītas glazūras, 1/2 gl bieza aveņu sīrupa. Pagatavošana: Sviestu saputo, pielejot pamazām aveņu sīrupu, saputotam sviestam pieliek izkausētu želatīnu. Labi sajauc un lieto. Vasarā karstā laikā ieteicams pielikt vārīto glazūru, kas sviestu padara cietāku.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Olas - 4.gab
- Sviests - 200.gr
- Salds piens - 3/4.gl
- Briežraga sāls - 1.tējkarote
- Milti - 350.gr
- Citrona miziņa - 1/2.gab
- Cukurs - 200.gr