Medus piparkūkas

FOTO: Shutterstock.com

Medu ar sasmalcinātām garšvielām uzkarsē, pieliek sviestu un pusi miltu, kuļ, līdz mīkla atdziest. Atdzisušai pieliek sakultas olas, sakapātas mandeles, briežraga sāli (cepamo pulveri), samīca ar atlikušiem miltiem, izveido un cep gaiši brūnas.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Medus - 200.gr
  • Sviests - 100.gr
  • Olas - 2.gab
  • Kanēlis - 5.gr
  • Saberztas krustnagliņas - 1.tējkar.
  • Muskatrieksts - 1.gab
  • Ingvers - 1.tējkar.
  • Milti - 400.gr
  • Briežraga sāls - 1/2.tējkar.
  • Mandeles - 100.gr