Smaržīgais kēkss ar konservētiem augļiem
Šodien jāuzcep kādu gardu kēksu!
Sastāvdaļas
- Cukurs - 400.gr
- Sviests - 400.gr
- Milti - 500.gr
- Rīsu milti - 100.gr
- Konservētu ābolu un bumbieru - 300.gr
- Olas - 6.gab
- Cepamais pulveris - 15.gr
- Soda - 8.gr
- Piens - 100.ml
Gatavošana
- Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot vienu pēc otra olu dzeltenumus.
- Saputotam sviestam pieliek ar cepamo pulveri sajauktus miltus, pielej pienu, labi izkuļ.
- Beigās pieliek sagrieztus ābolus un bumbierus, saputotus olu baltumus un karotē ūdens izkausētu sodu.
- Liek formā un cep gaiši brūnu.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)