Recepte "Saldā brunete"
Šis ir brīnišķīgs kārums, turklāt ļoti viegli un ātri pagatavojams!
Gatavošana:
- Ar rokām sasmalcina valriekstus un cepumus mazās drupatiņās, sazgriež marmelādi. Visu sajauc kopā.
- Olas samaisa ar cukuru un liek uz plīts uz ļoti mazas uguns. Lai nepiedeg - visu laiku maisa, lai izkūst cukurs, tad liek iekšā iepriekš sagrieztos sviesta gabaliņus (lai ātrāk izkustu) - izkausē arī to, visu laiku maisot, tad liek klāt kakao. Visu kārtīgi sajauc kopā.
- Noņem no uguns, un ielej visu pie cepumiem. Kārtīgi samaisa un vēl siltu liek pa maisiņiem vai pārtikas plēvē, vai follijā, kas nu kuram ir, un veido formu kādu vēlas - apaļu vai kantainu.
- Liek ledusskapī. Pēc apmēram 6 stunām jau var panašķoties. P.S. Man gan patīk, ja pastāv ilgāk - ēst sākam nākamajā dienā. Vēl var likt klāt žāvētus augļus, marmelādi. Var likt arī citus riekstu (pistācijas, piemēram), kas nu kuram vairāk garšo! Labu apetīti!
Sastāvdaļas
- Marmelāde - 8 līdz 10.gabaliņi
- Selgas cepumi - 2.paciņas
- Kakao - 4.ēdamkarotes
- Sviests - 150.gr
- Cukurs - 1.glāze
- Olas - 2.gab
- Valrieksti.neliela sauja