Siera kūka ar lazdu riekstiem
Pagatavot siera kūka nebūt nav grūti! Un tā ir TIK garšīga!
1) Sagatavo pamatni - blenderī samaļ cepumus, samaisa ar kausētu sviestu un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes.
2) Lazdu riekstus krāsnī apgrauzdē 3 - 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Izņem no krāsns, atdzesē, norīvē miziņu, blenderī smalki samaļ.
3) Sakuļ ar mikseri krējumsieru (tam jābūt mīkstam, istabas temperatūras), pievieno cukuru un olas pa vienai, pēc katras kārtīgi sakuļot.
4) Iemaisi rīvētu citrona miziņu un samaltos lazdu riekstus.
5) Lej mīklu pannā un cep kūku vismaz stundu. Krāsnī novieto panniņu ar ūdeni un seko ūdens līmenim, lai ūdens neiztvaikotu pavisam. Ja nepieciešams, papildini ūdens līmeni.
6) Kad kūka gatava, atstāj to krāsnī ar puspavērtām durtiņām līdz kūka vienmērīgi atdziest.
7) Kūka pirms pasniegšanas jāatdzesē ledusskapī 5-6 stundas. Vislabāk gatavot iepriekšējā vakarā.
IZLASI ARĪ:
Sastāvdaļas
- Lazdu rieksti - 250.ml
- Kausēts sviests - 4.ēd.k
- Cukurs - 4.ēd.k.
- Rīvēta citrona miziņa.tējkarote
- Olas - 4.gab.
- Cepumi (var "selgas") - 200.g
- Krējumsiers - 900.grami
- Cukurs - 350.ml