Ābolu pīrāgs ar riekstiem
Saputo olas kopā ar cukuru līdz viendabīgai masai. Lēnām pa šķipsniņai pieber miltus un kapātus riekstus, mazā strūkliņā pielej citrona sulu, izkausētu sviestu un kefīru ar sodu. Nomizotus un gabaliņos sagrieztus ābolus liek uz plāts, kas ieziesta ar eļļu, uz tiem liek sagatavoto mīklu. Ievieto karstā cepeškrāsnī un cep 30 - 40 minūtes. Izvelk pīrāgu un atdzesē, sagriež vidēji lielos gabaliņos un apbārsta ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas
- Puscitrona sula
- Eļļa plāts ietaukošanai
- Pūdercukurs
- Rieksti
- Milti - 300.gr
- Sviests - 150.gr
- Olas - 5.gab
- Cukurs - 1.glāze
- Kefīrs - 1/2.glāze
- Soda - 1.tējkarote
- Āboli