Ābolkūka

FOTO: Shutterstock.com

Saputo 5 olu dzeltenumus ar 100 g cukura un 140 g sviesta (vai margarīna), izspiež 1/2 citrona sulu, samaisa. Tad pievieno 350 g miltu ar cepamo pulveri un 150 g piena. Uz plāts uzklāj iegūto mīklu, tai virsū saliek sagrieztus ābolus (var plūmes vai citus augļus). Cep 20-25 minūtes, tad visu noklāj ar 5 olu baltumiem, kas saputoti ar 150 g cukura un 1 ēdamkaroti citrona sulas. Cep, līdz kūka kļūst brūna.

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Cepamais pulveris
  • Olas - 5.gab
  • Āboli
  • Cukurs - 250.gr
  • Sviests vai margarīns - 140.gr
  • Puscitrona sula
  • Milti - 350.gr
  • Piens - 150.gr