Ātrā kūka ar dzērvenēm

Vienkārši un ātri pagatavojama kūka gan svētku reizei, gan kā našķis pie tējas, turklāt nepieciešamie produkti visticamāk būs mājās.
Kūkai der arī citas ogas, tostarp saldētas.

FOTO: Shutterstock.com

Kūkai der arī citas ogas, tostarp saldētas.

Vajadzēs:

  • 1 glāzi cukura
  • 4 olas
  • 2 ēd.k. kakao pulvera
  • 1 glāzi miltu
  • 1 ēd.k. sviesta
  • 1 glāzi dzērvenes vai brūklenes

 

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri.
  2. Mīklu liek kūkas formā, kas izsmērēta ar sviestu. Pa virsu uzber ogas un liek cepties 180 grādu temperatūrā 35–40 minūtēm.
Reklāma
Reklāma

 

Pieredze

Man mājās nebija dzērveņu vai brūkleņu, tāpēc izlīdzējos ar saldētām jāņogām un rozīnēm, klāt piegriezu divus gabaliņus marmelādes. Domāju, ka ļoti labi derētu arī upenes.

Saistītie raksti