Ātrā kūka ar dzērvenēm
Vienkārši un ātri pagatavojama kūka gan svētku reizei, gan kā našķis pie tējas, turklāt nepieciešamie produkti visticamāk būs mājās.
Vajadzēs:
- 1 glāzi cukura
- 4 olas
- 2 ēd.k. kakao pulvera
- 1 glāzi miltu
- 1 ēd.k. sviesta
- 1 glāzi dzērvenes vai brūklenes
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri.
- Mīklu liek kūkas formā, kas izsmērēta ar sviestu. Pa virsu uzber ogas un liek cepties 180 grādu temperatūrā 35–40 minūtēm.
Pieredze
Man mājās nebija dzērveņu vai brūkleņu, tāpēc izlīdzējos ar saldētām jāņogām un rozīnēm, klāt piegriezu divus gabaliņus marmelādes. Domāju, ka ļoti labi derētu arī upenes.