Ūdenskliņģeri no vecmāmiņas recepšu krājumiem
Margarīnu vai sviestu ielieku siltā ūdenī, atlaidinu, pieberu miltus, sāli, ar cukuru samaisītu raugu. Samīcu stingru mīklu. Izveidoju apmēram 10-12 cm lielus kliņģerus un lieku tos verdošā ūdenī. Tiklīdz kliņģeri paceļas virspusē, ņemu ar putukaroti ārā, lieku uz ieziestas plāts, apkaisu ar ķimenēm un karstā cepeškrāsnī cepu gaiši brūnus.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Raugs - 1/2.paciņa
- Margarīns vai sviests - 100.gr
- Sāls - 1/2.tējkarote
- Milti .pēc vajadzības
- Ūdens - 2.glāzes
- Mazliet cukurs