Vārīti pīrādziņi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

No olām, piena vai ūdens, miltiem un sāls pagatavoju stingru mīklu. Pildījumam samīcu biezpienu ar olu, sasmalcinātu speķi un garšvielām. Mīklu sadalu mazās piciņās, izveltnēju, pildu ar sagatavoto biezpiena masu un lieku verdošā ūdenī. Gatavus ar putu karoti izņemu un pasniedzu ar kausētu sviestu vai skābo krējumu.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sīpoli
  • Pipari
  • Žāvēts speķis vai gaļa
  • Ķimenes
  • Ola
  • Biezpiens
  • Milti
  • Sāls
  • Ūdens vai piens - 1/2.l
  • Olas - 2.gab
  • Sāls