Jāņogu torte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot vienu pēc otras veselas olas, saputotai masai pieliek miltus, sajauktus ar briežraga sāli (cepampulveri), pielej pienu, labi izkuļ, uzsmērē uz plāts un izcep 2—3 ripas. Atdzisušās ripas pārsmērē ar jāņogu ievārījumu, virsū uzliek ievārījumu un izgarnē ar putu krējumu vai bezē.

 

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Citrona miziņa
  • Sviests - 150.g
  • Cukurs - 200.g
  • Milti - 400.g
  • Piens - 1/2.glāze
  • Olas - 3.gab
  • Briežraga sāls vai cepampulveris - 1.tējkarote