Biezpiena cepumi
Sajaucu margarīnu ar cukuru un olām, pievienoju samaltu biezpienu, garšvielas, miltus un cepamo pulveri. Samīcu, izveltnēju, veidoju cepumus, pārziežu ar olu un cepu. Gatavus pārkaisu ar pūdercukuru. Dažreiz mīklu lieku mazajos kēksa trauciņos, vidū iespiežu rozīnīti. Biezpiena cepumus mēdzu gatavot arī sāļus. Tad cukuru izmantoju pavisam maz, cepumus pārkaisu ar ķimenēm un sāli.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Cukurs - 1 1/2.glāze
- Milti - 1 1/2.glāze
- Olas - 3.gab
- Margarīns - 1.paciņa
- Biezpiens - 1.paciņa
- Cepamais pulveris
- Citrona miziņa