Rabarberu maize
Siltam pienam pievieno mīkstu sviestu, miltus, sajauktus ar sauso raugu un safrānu, olas dzeltenumu, sāli un cukuru. Visu samīca viendabīgā masā, līdz mīkla sāk atdalīties no rokām. Trauku pārklāj ar tīru dvieli un mīklu liek siltumā rūgt. Uzrūgušu mīklu liek uz ietaukotas cepamās formas, izlīdzina un atstāj siltumā vēl uz 15 minūtēm uzrūgt. Pildījumam: rabarberu kātus notīra un sagriež gabaliņos, tos apkaisa ar cukuru un atstāj uz pusstundu atsuloties. Lieko šķidrumu notecina, rabarberus liek uz uzrūgušās mīklas, tiem pāri pārdrupina biezpienu. Olas un olas baltumu saputo ar krējumu un pārlej pāri rabarberu un biezpiena kārtai. Cep 220 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes. Vēl karstai maizei var pārkaisīt cukuru un kanēli.
Sastāvdaļas
- Kanēlis
- Silts piens - 1.glāze
- Milti - 500.g
- Sviests - 100.g
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Cukurs - 100.g
- Paciņa sausā rauga - 1.gab
- Safrāna pulveris - 1.šķipsniņa
- Sāls
- Rabarberi - 700.g
- Biezpiens - 200.g
- Cukurs - 200.g
- Olas - 2.gab
- Olas baltums - 1.gab
- Skābs krējums - 100.g