Pūka torte
Pagatavošana:
Mīklai: kokosriekstu skaidiņas uz sausas pannas apgrauzdē, kamēr sāk smaržot, atdzesē.Mīkstu sviestu ar mikseri saputo, pakāpeniski ieputo cukuru un vaniļas cukuru. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Kad cukurs izkusis, pa vienam ieputo dzeltenumus (katru ~ ½ minūti). Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā un pa daļām pamīšus ar kokosriekstu skaidiņām iemaisa sviesta - olu masā (ar mikseri, bet ar minimālo ātrumu). Olu baltumus saputo ļoti stingrās putās un ar divu dakšiņu palīdzību uzmanīgi iecilā mīklā. 28 cm diametra tortes formu ar noņemamu malu ietauko un izkaisa ar miltiem vai rīvmaizi. Liek iekšā mīklu, izlīdzina. Cep sakarsētā krāsnī ~ 30 minūtes. Izņem no krāsns, 10 minūtes ļauj atdzist formā, pēc tam izņem no formas un ļauj atdzist pilnībā (vislabāk uz režģa). Virsmai: Persikus kārtīgi notecina un ar virtuves salveti nosusina. Divas skaistākās pusītes atliek malā dekorēšanai. Pārējos persikus sagriež kubiņos vai šķēlēs. Tortes biskvītam atkal apliek apkārt formas malu, uz biskvīta liek persiku gabaliņus tā, lai visa virsma noklāta. Ar blenderi kārtīgi sasmalcina 18 Rafaello konfektes. 500 ml krējuma nedaudz ieputo, tad pievieno 2 paciņas stindzinātāja un kārtīgi saputo. Iemaisa Rafaello putriņu. Masu smērē uz persikiem, liek ledusskapī uz ½ stundu. Noņem formas malu. Saputo atlikušo krējumu ar stindzinātāju, pieliekot nedaudz cukura. Nosmērē tortes virsu un malas. Lai kūka būtu skaistāka, mēs piejaucām klāt krāsvielas un virsū uzzīmējām zīmējumu.(Skat. foto)
Sastāvdaļas
- Kokosrieksta skaidiņas - 50.g
- Saldais krejums - 750.ml
- Rafaello konfektes - 18.gab
- Konservēti persiki - 1.kārba
- Cepamais pulveris - 2.tējk.
- Milti - 100.g
- Olas - 4.gab
- Cukurs - 125.g
- Mīksts sviests - 125.g
- Stindzinātājs - 3.paciņas