Pīrādziņi ar ķimenēm
Raugu aplej ar siltu ūdeni un cukuru, lai sāk rūgt, ber miltus, pieliek eļļu, krējumu (var bez eļļas un krējuma, bet ar šiem produktiem mīkla ir daudz garšīgāka). Masu mīca kamēr atlec no rokām. Mīklai jābūt patīkami mīkstai.
Produktu daudzums un proporcijas ir saimnieces izvēle. Miltus var ņemt 1. šķiras, nav obligāti jālieto augstākā labuma.
Pildījums: sālīta gaļa + žāvēts cauraudzis (var žāvētus cūku vaidziņus). Vai izmantot tīru speķi (pacep un notecina liekos taukus caurdurī) + vārīta ola (pēc vēlēšanās) + malti melnie pipari. Ja gaļa treknāka - ola uzsūc lieko treknumu. Divreiz uzraudzē mīklu, apmīca, veido pīrādziņus ar pildījumu. Liek uz plāts, lai uzrūgst, apsmērē ar maisījumu: sakulta ola + šķīstošā kafija + sāls + cukurs + piens. Pirms likšanas cepeškrāsnī pīrāgiem var uzbērt ķimenes vai sāli, var abus - kā patīk. Cep, kamēr skaisti brūni. Kad izņem no cepeškrāsns - apsmērē vēlreiz ar to pašu maisījumu. Pīrāgus ieteicams paturēt uz plāts, lai nedaudz atdziest. Galarezultāts ir skaisti, brūni, spīdīgi pīrādziņi.
Iesūtījusi: šefiene, Kraukšķīgāko pīrādziņu konkursa dalībniece
Konkursā iesūtītās, kā arī citas pīrāgu receptes skati sadaļā Pīrāgi, kūkas un cepumi/Pīrāgi
Sastāvdaļas
- Ķimenes
- Raugs
- Ūdens
- Šķipsniņa sāls
- Cukurs
- Skābs krējums
- Eļļa
- Sālīta, žāvēta cukas gaļa
- Ola
- Šķīstoša kafija
- Piens
- Milti