Garneļu pīrāgs
Atlaidina mīklu un garneles. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 C. Zemu kūkas formu ieziež ar sviestu. Atlaidinātās loksnes izrullē un izklāj formas dibenu un malas, nedaudz sadursta ar dakšiņu un liek cepties līdz kļūst zeltaina. Nomazgātām spinātu lapām nogriež kātiņus un uz 2 min. iemērc verdošā ūdenī un tad nosusina. Caur gaļas mašīnu izmaļ biezpienu, ja ir lauku biezpiens. Saputo olas, beigās olās ieputo saldo krējumu, sāli, piparus. Ar krējumu saputotajām olām pievieno biezpienu, rīvēto sieru un garneles. Kad forma ir zeltaina, izņem to no krāsns, uz paceptās mīklas liek spinātu lapas un pārlej ar masu un iek krāsnī cepties 25 min.
Sastāvdaļas
- Sāls un pipari pēc garšas
- Siers rīvēts (holandes) - 100.grami
- Kārtainā saldētā mīkla - 150 .grami vai 1 iepakojums
- Spināti - 300.grami
- Olas - 3.gabali
- Biezpiens, labāk lauku - 150.grami
- 35% saldais krējums - 100.grami
- Notīrītas garneles - 150.grami