Rabarberu kūka
Visus mīklas komponentus sajauc un irdinot samīca. Uz pusstundu noliek vēsumā. Tad izrullē plānā kārtā, ieklāj cepamā pannā, liek sakarsētā krāsnī 175 grādu temperatūrā un cep 20 – 25 minūtes.
Nedaudz padzesē.
Olu baltumus, šķipsniņu sāls saputo. Pa daļām pieputo klāt cukuru un vanilīncukuru. Puto līdz izveidojas stingras putas. Tad masā iecilā sagrieztus rabarberus. Masu klāj pannā uz pusceptās mīklas, liek atpakaļ krāsnī un cep 175 grādos 30 minūtes.
Sastāvdaļas
- Cukurs - 100.grami
- Olu baltumi - 2
- Sviests vai margarīns - 100.grami
- Olas dzeltenums - 1
- Cukurs - 60.grami
- Milti - 200.grami
- Piens - 1.ēdamkarote
- Rabarberi - 400.grami
- Vanilīncukurs - 1.tējkarote