Ķimeņu stienīši
Sviestu vai margarīnu kopā ar miltiem saplucina mazās piciņās, pakāpeniski pievieno skābu krējumu, sakultas olas un nelielā daudzumā izšķīdinātu briežraga sāli (naža galu sāls, 1 tējkaroti ūdens). Mīklu samīca, izveltnē plānā taisnstūra plāksnē un sagriež garenās sloksnītēs. Pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar rupju sāli un ar ķimenēm. Cep gaiši brūnas.
Recepte no grāmatas: Aukstais galds/O. Bardovskis. - Rīga: Avots,1991
Sastāvdaļas
- Briežraga sāls.naža gals
- Citronu sula - 1.tējk.
- Krejums - 50.g
- Olas - 2.gab
- Sveists vai margarīns - 100.g
- Kviešu milti - 300 - 350.g
- Ķimenes
- Ola pārziešanai - 1.gab