Žāvētās gaļas pīrādziņi
Kas gan ir Līgo svētki bez gardiem gaļas pīrādziņiem..?
Ņem 800 gr miltus un izsijā bļodā. Lej klāt pienu, pievieno 2 paciņas sausā rauga, 100 gr izkausēta sviesta, cukuru, sāli, 3 olu dzeltenumus. Visu maisa un 10 min mīca mīklu, kamēr mīkla atlec no rokām. Raudzē apmēram 1 stundu. Gaļu sagriež smalki pīrādziņu pildīšanai. Pāri palikušos miltus izmanto, ja mīkla ir pārāk lipīga. Atlikušos divu olu dzeltenumus izmanto pīrādziņu apsmērēšanai. Cep 200 grādu tempertūrā.
Sastāvdaļas
- Žāvētā gaļa1 - 400.gr
- Olas dzeltenumi - 5.gab
- Paciņas sausā rauga - 2.paciņas
- Krejums - 3.ēdamkarotes
- Cukurs - 2.ēdamkarotes
- Sāls - 1.tējkarote
- Sviests - 100.grami
- Piens - 500.ml
- Kviešu milti - 1.kg