Torte ,,Paprasīs vēl vienu gabaliņu,,
Ņem 7 olu dzeltenumus, pievieno 7 ēdamkarotes cukuru bez
kalniņa, un puto, līdz masa palielinās. Pievieno pa vienai
ēdamkarotei miltus bez kalniņa, iecilā saputotus 7 olu baltumus.
Cep biskvītu. Tā izcep vienu ripu. Divām pārējām ripām mīklai
pievieno pa 3 ēdamkarotēm kakao pulvera. Biskvītu liek tādā
secībā: brūns, balts, brūns
Pirmajai kārtai smērē saputotu saldo krējumu ar cukuru, kopā ar
mazos gabaliņos sagrieztiem marmelādes gabaliņiem. Otro kārtu smērē
ar ievārījumu. Krēmam saputo sviestu līdz kļūst balts un lēni lej
klāt iebiezināto pienu ar cukuru. Pievieno klāt 5 ēdamkarotes
kakao. Šokolādi var sarīvēt vai izkausēt ūdens peldē un greznot pēc
saviem ieskatiem, cepumus sadrupina un izmanto tortes maliņām.
Sastāvdaļas
- Šokolādes tāfelītes (200 g), - 200.gr
- Dzērveņu vai brūkleņu ievārījums
- Iebiezināts piens ar cukuru - 1.bundžiņa
- Kakao pulveris - 5.ēd.karotes
- Sviests - 300.gr
- Saldais krejums 35% - 100.ml
- Marmelades konfektes - 200.gr
- Cukurs - 21.ēd.karotes
- Kviešu milti - 21.ēd.karotes
- Olas baltums - 21
- Olas dzeltenums - 21.gb.
- Šokolādes cepumu - 100.gr