Ātrā biskvīta - zemeņu kūka

Foto: Kristaps Šteinbergs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Kristaps Šteinbergs

Traukā ļoti kārtīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem, baltumiem pieber 3 ēdamkarotes cukura, var piepilināt pāris pilienus citrona sulas, lai labāk putojas. Putot ar mikseri, līdz baltumu masa stingra. Dzeltumus atsevišķā traukā sakult un tad "iecilāt" baltumu masā, ieisijājot arī 3 ēdamkarotes miltu ar 1 tējkaroti cietes. Masu kārtīgi neizmaisīt, bet tikai, līdz tā viendabīga. Masu liet formā un cept aptuveni 30 min 150 grādos, līdz tā iegūst gaiši zeltainu brūnumu.
Biskvītu atdzesē 10 min un dekorē ar putukrējumu un zemenēm, avenēm vai citām ogām.

Kūku var veidot arī vairākās kārtās, un kā pildījumu izmantot svaigi rīvētas zemenes ar cukuru, kuras samaisītas ar putukrējumu.

 

Iesūtījusi: Laura Saliete

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 3.gab
  • Milti - 3.ēd.k.
  • Ciete - 1.tējk.
  • Cukurs - 3.ēd.k.
  • Dekorēšanai: saldais krējums, ogas