Ātrā biskvīta - zemeņu kūka
Traukā ļoti kārtīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem,
baltumiem pieber 3 ēdamkarotes cukura, var piepilināt pāris
pilienus citrona sulas, lai labāk putojas. Putot ar mikseri, līdz
baltumu masa stingra. Dzeltumus atsevišķā traukā sakult un tad
"iecilāt" baltumu masā, ieisijājot arī 3 ēdamkarotes miltu ar 1
tējkaroti cietes. Masu kārtīgi neizmaisīt, bet tikai, līdz tā
viendabīga. Masu liet formā un cept aptuveni 30 min 150 grādos,
līdz tā iegūst gaiši zeltainu brūnumu.
Biskvītu atdzesē 10 min un dekorē ar putukrējumu un zemenēm, avenēm
vai citām ogām.
Kūku var veidot arī vairākās kārtās, un kā pildījumu izmantot
svaigi rīvētas zemenes ar cukuru, kuras samaisītas ar
putukrējumu.
Iesūtījusi: Laura Saliete
Sastāvdaļas
- Olas - 3.gab
- Milti - 3.ēd.k.
- Ciete - 1.tējk.
- Cukurs - 3.ēd.k.
- Dekorēšanai: saldais krējums, ogas